Sigurno ste do sada imali prilike da tražite nešto za svoj odmor, mesto gde želite da uživate jedan ili čak nedelju dana  u blaženstvu ili mesto gde želite da uživate u prirodnim proizvodima koji će osnažiti, opustiti i pročistiti vaš um i telo.

Naši najbolji spa centri imaju vrhunske sadržaje, sa nizom hranjivih tretmana  i zdravih aktivnosti. Ipak, mnogo više od toga nude inostrani centri, koji nude posebno uživanje i satisfakciju, koju ne možete zaboraviti. Mi vam dajemo listu od 5 najboljih spa centaa u svetu, a vi odlučite koji ćete da posetite.

1. Golden Door, Kalifornija, USA

Kada je otvoren 1950-ih, Golden Door se pozicionirala kao glamurozna mlađa sestra Rancho La Puerta, koji je nastao više po uzoru na hipi stil života, Zlatna vrata su brzo pridobila zvezde kao što su Elizabeth Tailor i Zsa Zsa Gabor, što govori u prilog ovog centra. Samo pogled na slike, pružaju uživanje u stratosferskim nivoima udobnosti, privatnosti i brige. Ukoliko posetite ovaj centar osetićete da je individualna pažnja cilj igre.

2. Hotel Palacio Estoril, Blizu Lisabona, Portugal

Postoji divan smisao tajnog hotela na obali mora. Tokom rata, Ian Fleming je došao da gleda špijuna u baru i zapisao ideju o nekom dobro skrojenom tajnom agentu. Terapije na bazi vode u ovom hotelu su dale inspiraciju za Dzejms Bonda.

Ovaj centar nudi luksuzni užitak u svakom pogledu. Uz sve tretmane na jednom mestu, možete osetiti čarobne mirisne note u svakom kutku hotela, i imati utisak da ste u svakom trenutku na tretmanu. Sesije u bazenu za terapiju i vežbanje joga asana pružiće vam potpuno nadahnuće kako da ostanete relaksirani i nakon što napustite hotel.

3. Hotel Post Bezau, Bregenz Forest, Austria

Malo je verovatno da ste čuli za hotel Post u Bezau, u šumi Bregenz u austrijskim Alpima koji su kao ugao sveta najpoznatiji po dve stvari, planinarenje i sir. Ali ono što više daje lepotu ovom predelu je savršeni spa centar u prirodnom okruženju. Pre oko 15 godina, Susanne Kaufmann, počela je da pravi svoju organsku negu kože.

Ipak, Vrata Post Bezau prvi put je otvorio njen pradeda 1850. godine, te je ovaj hotel porodično vlasništvo, veoma poznato u ovom delu Evrope. Pred svih spa tretmana koje nudi, ovde možete pronaći kreme i losione, specijalno pravljene za vas, i obezbeditti sebi užitak u odmoru dok hranite sva svoja čula.

4. Preidlhof, South Tirol, Italija

Ovaj centar, smešten u južnom Tirolu na obroncima voćnjaka i vinograda, ima spektakularan pogled na zelenu dolinu Vinschgau. Takodje ima snažnu vellness filozofiju koja se dobija u paketu sa osmehom najsjajnijeg osoblja. Ovaj centar poznat je po svojim tretmanima koje odlikuje vrhunska detkosikacija. Mnogi Italijani iz visoko pozicioniranih slojeva dolaze ovde kako bi sebi obezbedili gubitak težine, kako bi postali fit i uživali u tradicionalnom alpskom gostoprimstvu.

5. Četriri Sezone, Nam Hai, hoi An, Vijetnam

Vijetnam možda ne pada na pamet baš brzo kao Tajland, Indija ili Kina, kada je u pitanju lekovito nasleđe, ali praksa njegove tradicionalne medicine je jednako dobra. I na emocionalnom nivou, Vijetnam se izdvaja, posebno u Four Seasons-u koji se nalazi u blizini lepe Hoi An. Ako patite od slomljenog srca, osećate se blago depresivno ili se mučite sa egzistencijalnim očajem, nada će se ponovo oživeti ovde.

Sedeći pored jezera ispunjenog lotosovim cvetovima sa osam plutajućih soba za tretman, ovaj centar, nazvan Srce Zemlje, je ogroman. Inspirisani budističkim učenjem vijetnamskog monaha Thich Nhat Hanh-a, tretmani su grupisani u tri kategorije blagostanja: Stabilnost, Kreativnost i Ne-Presuda, sa domaćim masažnim uljima koja odgovaraju svakom tipu ličnosti.

U svakom slučaju, koji god centar da imate priliku da posetite, nećete ostati ravnodušni, i što je sigurno, ni malo napeti.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *