Srbija pored toga što nudi predivne turističke detinacije, prelepu prirodu i energiju, pruža i mesta za uživanje i relaksaciju za sve generacije. Pa tako, pored mnogobrojnih lux hotela, u Srbiji možete pronaći hotele i wellness centre koji nude uživanje u spa čarima, kako za goste hotela tako i sve ostale, koji žele da se odmore.

Većina spa centara u Srbiji nudi i priliku da provedete opuštajući dan, sami ili u društvu po posebnom cenovniku, koji služi svima koji nemaju baš puno vremena da provedu čitav odmor.

U svakom slučaju, mi ćemo vam ponuditi nekoliko hotela odnosno spa centra koji su u Srbiji ocenjeni kao najbolji.

Merkur, Vrnjačka banja

Jedan od poznatih hotela koji nudi uslugu smeštaja ali odlično opremljenog spa centra jeste Merkur. Sama Vrnjačka banja poznata je u Srbiji kao lečilište, u kojem možete uživati za “sve pare”, kako u dnevnoj tako i u noćnoj varijanti. Ipak, većina tretmana u ovom spa centu obavlja se pod supervizijom lekara. Međutim, ukoliko ste došil isključivo na uživanje, bićete odvojeni od svih koji se ovde leče. Ovaj spa centar poznat je i po tome što u ponudi ima tretmane blatom, mezotarapiju, kao i popularne i efikasne tretmane za mršavljenje i dovođenje tela u fit izgled. Pored toga, Merkur takođe nudi sve ono što i svaki spa centar, a to su razne masaže, bazeni, đakuzi, kozmetički tretmani i td.

MK Resort, Hotel Grand, Kopaonik

Osim što se nalazi na našoj najpopularnijoj planini, može se koristiti i leti i zimi. Ovaj hotel doneće vam uživanje u luksuzu, ali i savršen pogled na predele koje Kopaonik ima. Posebno ćete uživati ukoliko se nakon skijanja posvetite svom telu u spa centru, i plivate u toploj vodi bazena dok kroz prozor posmatrate kako pada sneg.

Premier Aqua Vrdnik

Ukoliko želite da pobegnete nešto severnije, ili ste već u Vojvodini, vreme je da posetite i ovaj spa centar. U ovom kompleksu možete birati da li ćete uživati unutra ili napolju, dok se opuštate plivajući u bazenu. Takođe, imaćete mogućnost da sami uključujete hidromasažu kako biste se dodatno opustili nakon stresne nedelje na poslu. Takođe, iskoristite sav sadržaj koji ovaj spa centar nudi i uživajte u sauni, parnom kupatilu i tepidarijumu, ne misleći ni o čemu van ovih prostorija.

Hotel Izvor, Aranđelovac

U tako malenom  gradu, nalazi se još jedan izvrstan hotel, koji je omiljeno “spa mesto” za većinu posetilaca. Ovaj kompleks poznat je po lekovitoj vodi, koja se nalazi u skoro 10 bazena koje ovaj hotel poseduje. Isto tako, Izvor nudi fantastičnu energiju kada se prepostite sobama kao što su slana soba, parno kupatilo i tepidarijum. Pored svega, na kraju možete svoje telo propustiti hidro masaži, koja će vam pmoći u opuštanju i detkosikaciji.

Ukoliko nemate previse vremena da napustite grad, prestonica vam nudi bezbroj savršenih mesta za opustanje u svakom danu nakon završenih obaveza. Tu su posebno poznati spa centri koji se nalaze u hotelima kao što su Crown Plaza, Hilton, ili hotel Moskva, i još mnogo drugih.

Ukoliko ipak imate nešto više vremena da odete na kratko putovanje, možete posetiti i mesta kao što su Palić, Sokobanja, banja Koviljača, Bukovička banja itd.

Stoga, ukoliko se dvoumite da posetite inostrani grad ili pak destinaciju u Srbiji, nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za domaće tržište, jer će vas svaki od ovih spa centara dovesti u stanje odmora, baš onakvog kakav vam treba, nakon čega ćete biti zadovoljni i opušteni na duže staze.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *