Bliži se sezona letnjih odmora i ukoliko niste odlučili gde biste na odmor, onda daleke destinacije mogu biti vaša odluka. Ono što je sigurno, poseta egzotičnih destinacija je nešto što ćete pamtiti čitavog života. 

Fidži 

Ostrva Fidži spadaju u definitivno u daleke destinacije koje su pravi raj za sve ljubitelje prirode. Ovaj arhipelag sastoji se od čak 300 ostrva različite veličine i predstavlja pravo blago prirode u južnom delu Pacifika. Ukoliko želite da uživate u tirkizno plavom moru, na plaži sa belim, sitnim peskom, onda su Fidži pravi izbor! Ono što odlikuje ova ostrva je puno malih plaža sa palmama koje vam mogu poslužiti umesto suncobrana. Zato ukoliko zaista želite da uživate u moru i suncu, onda ćete na ovim ostrvima sigurno pronaći svoju oazu mira.

Za ronioce, Fidži su pravi raj. Ovde ćete moći da uživate u posmatranju predivnih koralnih grebena, ali i ostalom raznovrsnom živom svetu koji je jedno od glavnih odlika kristalno čistog ovog dela okeana. Takođe, ukoliko želite da vidite prašume, da se kupate u ledeno hladnim vodopadima i rekama, i da upoznate živi svet ovakvih ekosistema, možet angažovati nekog od lokalnih vodiča koji će vam pomoći da upoznate i ove lepote ostrva. Fidži se odlikuje i brojnim nacionalnim parkovima, pa ukoliko ste se odlučili za ovu destinaciju, nemojte propustiti šansu da posetite barem neki od njih.

Ekvador

Ekvador je država Južne Amerike, smeštena na ekvatoru, po čemu je dobila i naziv „zemlja na polovini sveta“. Zbog karakterističnog položaja i klime, ovo je zemlja koja se odlikuje najvećom raznovrsnošću biljnog i životinjskog sveta. Zato ljubitelji prirode, neka Ekvador bude na listi za daleke destinacije koje morate posetiti! U ovoj najmanjoj državi Južne Amerike imaćete priliku da posetite i doživite prirodu amazonskih kišnih šuma, zatim visoki planinski lanac Ande sa svojim karakterističnim pejzažima i živim svetom, vidite i pomnete se na neki od 61 vulkana, ali i da vidite obalu Pacifika i posetite Galapagos. Jednom rečju, poseta Ekvadoru omogući će vam da se upoznate sa najrazličitijim prirodnim bogatstvima koji su jedinstveni u svetu!

Ako niste ljubitelj daleke destinacije gde je temperatura stalno visoka, Ekvador će vas oduševiti. Iako temperatura u toku dana može varirati, nikad ne prelazi 25 stepeni i to tokom čitave godine. Iz tog razloga je ova destinacija posebno posećena kada je kod nas zima. U Ekvadoru se nalazi i drugi najviši grad na svetu, Kito, koji je smešten na još uvek aktivnom vulkanu. Pa ukoliko se nalazite u ovoj državi, iskoristite priliku da se pomoću žičare popnete na sam vrh i uživate u pogledu koji oduzima dah.

Sejšeli

Sejšeli su grupacija od 100 ostrva smeštena na istočnoj obali Afrike. Ova ostrva su jedna od najatraktivnijih destinacija na svetu i spada u daleke destinacije koje su posećene tokom čitave godine. Ukoliko želite da uživate u miru, predivnim plažama i netaknutij prirodi, onda neka Sejšeli budu destinacija koju ćete posetiti. Ovaj arhipelag spada u najzaštićenija prirodna područja na svetu, pa samim tim možete da zamislite kakvim se prirodnim bogatstvom odlikuju ova ostrva.

Dolina Mai je područje pod zaštitom UNESCO-a, a odlikuje se endemskom vrstom kokosa i retkom vrstom papagaja. Takođe, Sejšli se odlikuju koralnim ostvima Aldabra. Ovo fascinantna ostrva su karakteristična po neobičnom živom svetu, među kojima su posebno poznate džinovske kornjače.

I naravno, ukoliko želite da odmarate, iskoristite priliku da posetite neke od brojnih plaža koje krase ova ostrva. Beli pesak i tirkizno plavo more vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *